DURRATIIKERI- ALIAS LEIJONAKAKKU

on

Tiikerikakkureseptiä uudesta durrajauhoseoksesta on kyselty ja naputtelen sen teille, jotta pääsette kokeilemaan hetimmiten.

Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittoman Durrajauhojen tuotekehityksessä on ollut mukana useita testimaistajia. Yksi heistä on Linsputti, joka ihastui seoksesta valmistettuun tiikerikakkuun. Nyt hän usein muistuttaa minua, että mummo, voitko taas tehdä leijonakakkua, siitä tämä kakku sai uuden nimensä.

LEIJONALLA PITÄÄ OLLA HARJA

Eilen illalla leijonakakkua Linsputin ja Maikkulin kanssa jälleen leivottiin. Linsputti halusi väen väksin, että päälle laitetaan mokkapalakuorrute. Ensin olin, että mmmhhhh….. sehän ei siihen kuulu. Sitten ajattelin, että jos lapsi sitä pyytää, niin miksi emme kokeilisi.

No! Kakku olikin todella hyvä mokkapalakuorrutteella ja varmasti jatkossa leijonakakussamme on tämä ero tiikerikakkuun verrattuna. Kakun päällä komeilee leijonan harja ja sisään kätkeytyy tiikerin raidat.

Kullanvärinen kakkuvuokamme on pieni ja tästä taikinasta riitti aineksia vielä leijonanpennuille, joita syntyi neljä kappaletta. Tuli samalla testattua, että taikinasta voit leipoa myös kuppikakut.

Murrrrr ja ei kun leijonakakkuilemaan!

DURRATIIKERI- ALIAS LEIJONAKAKKU

Resepti: Helena Kemppainen

Yksi normaalikokoinen kuivakakku tai noin 15 kuppikakkua.

RAAKA-AINEET KAKKUUN:

  • 200 g voita tai maidotonta margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Durrajauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta (maissiton)
  • 0.5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta raitoihin

RAAKA-AINEET MOKKAPALAKUORRUTTEESEEN

  • noin 3 dl tomusokeria
  • 0.5 dl kuumaa tummaa kahvia
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 rkl voita tai maidotonta margariinia

VALMISTUSOHJE:

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja/tai laita kuppikakkumuotit valmiiksi.
  2. Vaahdota sokeri, vaniljasokeri ja rasva.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.
  4. Lisää rasvasokerivaahtoon kananmunat yksitellen ja jokaisen kananmunan kanssa laita taikinaan ruokalusikallinen jauhoseosta.
  5. Lisää seokseen loput jauhot ja turkkilainen jogurtti. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  6. Ota massasta 1/3 erilliseen kulhoon ja lisää siihen 2 rkl tummaa kaakaojauhetta. Sekoita tasaiseksi.
  7. Lado vaaleata ja tummaa taikinaa haluamassasi järjestyksessä kakkuvuokaan ja/tai kuppikakkuvuokiin. Sekoita massa hieman veitsen kärjellä tai tikulla. Näin saat aikaan raidat.
  8. Paista kakkua uunissa 180 C asteessa noin 30-40 minuuttia. Kuppikakkuja paista 190 C asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile tikulla onko kakku valmis. Jos tikkuun ei jää taikinaa on kakku ja/tai kuppikakut valmiita.
  9. Anna jäähtyä, kumoa kakku lautaselle. Kuppikakut voit kuorruttaa suoraan muotteihin.
  10. Mittaa kahvikuppiin kuuma kahvi ja voi taikka margariini. Anna rasvan sulaa kahvin joukkoon.
  11. Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää tumma kaakao. Sekoita hyvin.
  12. Kaada tomusokeriseokseen kahvi ja sekoita voimaakkaasti, jotta saat tasaisen massan. Leijonakakkupäällinen saa olla paksua, mutta sellaista, että saat sen levitettyä kakun reunoille. Jos massa on liian paksua lisää kuumaa nestettä, jos liian löysää lisää tomusokeria.
  13. Leivitä kuorrute kakun ja/tai kuppikakkujen päälle ja nauti!

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.