TIETOA HELENASTA

Olen ollut vauvasta asti allerginen ja kantapään kautta oppinut miten selvitä ja nauttia elämästä, jossa on paljon ruokaan ja ympäristöön liittyviä rajoitteita. Minulle on kertynyt paljon hiljaista tietoa, joten haluan jakaa sitä muille.

Kaikki reseptini ovat tässä blogissa ilman vehnää, ruista, kauraa ja ohraa. Kutsun näitä reseptejäni luontaisesti gluteenittomiksi. En käytä leivonnassa pähkinöitä, selleriä, ananasta ja montaa muuta ainetta, joille olen allerginen. Näin on ollut 20 vuotta.

Sain 3.5.2017 tietää olevani myös allerginen maisille, hirssille, punaiselle elintarvikevärille, kurpitsansiemenille, pinjansiemenille, ciansiemenille ja hirssijauholle. Sain silloin tietää, että vakavan allergiareaktion voin saada soijasta.  Sen jälkeen suunnittelemistani resepteistä näitä ei löydy.

Harjoittelen vegaania ja sokeritonta leivontaa, koska haluan syödä mahdollisimman terveellisesti. Osa resepteistä ovat hiivattomia, sillä kovin moni yrittää välttää sitä. Silloin tällöin leivon raakakakkuja ja muuta raakaruokaa. Omaa elämääni helpottaakseni olen vielä toistaiseksi sekaruokailija.

Toimin Allegia- Iho ja Astmaliiton somelähettiläänä ja saan iloa muiden allergisten, astmaatikkojen ja iho-ongelmaisten auttamisesta. Lisäksi pidän yllä RuokaRajoitteiset Facebook ryhmää ja autan siellä vapaaehtoisesti muita ruokarajoitteisia. Liity mukaan, meillä on kiva yhteisö ja monta hyväsydämistä vapaaehtoisauttajaa.

Tervetuloa jakamaan kanssani intohimo maistuvasta elämästä!

Ilokseni olet tullut vieraisille sivustolleni ja toivon sinun löytävän täältä itsellesi sopivia reseptejä.

Tekijänoikeuslain nojalla toivon, että kunnioitat reseptikeksintöjäni, kuviani ja tekstejäni, joiden suunnitteluun ja toteutukseen on kulunut valtavasti aikaa sekä taloudellisia resursseja. Reseptit, kuvat, tekstit ja videot ovat omaisuuttani, joten ethän kopioi niitä ilman lupaani.

 

 

 

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s