TUOTEKEHITYKSESSÄ SININ PERHEELLE IKIOMA GLUTEENITON, RIISITÖN JA PÄHKINÄTÖN JAUHOSEOS, JOKA EI SISÄLLÄ MAISSIA

on

Hei Sini,

päätin sunnuntaina aloittaa kokeilun saisinko aikaan riisittömän ja gluteenittoman jauhon, kun teimme lapsenlapseni kanssa minidonitseja sekä mokkakakkupaloja. Reseptissä oli jauhoina perunatärkkelystä, tapiokatärkkelystä, durrajauhoja, Pofiber-perunakuitua sekä psylliumia.

Lapsenlapseni perhe ja hänen kaverinsa antoivat donitseille erittäin hyvän arvion, joten päätin postata sen blogiini.

Kun olin laittanut artikkelin linkin ryhmäämme, kerroit kuinka iloinen olet aina löytäessäsi riisittömän reseptin. Lisäksi mainitsit ettei lastenne kouluun voi viedä pähkinöistä valmistettuja tuotteita. En tule käyttämään tässä jauhoseoksessanne pähkinöitä, enkä mantelia, sillä olen niille allerginen.

Mantelihan ei oikeastaan ole pähkinä, vaan hedelmän siemen, mutta manteliallergiaakin esiintyy voimakkaana ja siksi sitä ei varmaankaan saa pähkinöiden lisäksi kouluunne viedä.

Hellyttävästä komentistasi lisäinspiraatiota saaneena jatkoin jauhokokeiluani, sillä olen jonkin aikaa kiinnittänyt huomiota siihen ettet ole ainut joka kaipaa riisittömiä ja luonnostaan gluteenittomia reseptejä.

Muokkasin hieman viikonlopun jauhoseosta lisäten siihen ksantaania sekä himalajan suolaa. Näin saisin lopputulokseen hieman rapeutta lisää.

Kokeilin intoa puhkuen tänään tehdä tiikerikuppikakkuja. Niistä tuli todella kuohkeita ja jotenkin katosivat suuhuni. Jäin ällistelemään lopputulosta.

Seoksen pääraaka-aineet tapioka- ja perunatärkkelys ovat erittäin keveitä jauhoja ja hyvin tärkkelyspitoisia, joten kananmunaa sisältäviin kakkuihin oivallinen raaka-aine. Yhdessä ne saavat aikaan ilmavan rakenteen.

Ennen kuin laitan riisittömän yleisjauhoseoksen reseptin tänne sivulleni, niin haluan testata sitä lisää. Harvoin jokin juttu menee ihan putkeen ensimmäisellä kerralla. Mikäli seoksesta syntyy hyvää pullaa tai leipää on riisitön yleisjauhoseos valmis. Mutta meidän täytyy jännittää vielä vähän!

Lämpimäisin terveisin,

Helena

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s