PIZZAA JA LUUMUTÄYTTEISIÄ LASKIAISPULLIA

on

Joskus tulee pieniä oivalluksia tai ainakin kokeiluja, jotka osoittautuvatkin hyviksi makuyhdistelmiksi. Tänään meillä oli ruokana pizzaa ja himoitsin jälikruuaksi laskiaispullia, sillä RuokaRajoitteiset ryhmässämme eräs henkilö kyseli miten laskiaispullareseptin saisi gluteenittomaksi. Alkoi tehdä niitä mieli ja tuumasta toimen.

Meni muutama tunti ja tämä pulla putkahti maailmaan. Meillä oli kaapissa lakka-, inkivääri-, ja luumuhilloa. Valitsin luumuhillon pullan täytteeksi ja sehän olikin se kiva makuyhdistelmä. Pullan väliin sitä ja päälle Arlan luomukermavaahdosta tehty vaahto, johon laitoin hieman sokeria.

Aika namia sekä pizzasta, että pullasta tuli, koska ”tavis” miehelläni hänen omien sanojensa mukaan meinasi mennä taju.

Laskiaispulla1

MITÄ RESEPTIÄ KÄYTIN?

Olen viime syksynä kehittänyt uuden tavan leipoa luontisesti gluteenitonta pullaa ja se näköjään onnistuu aina. Siinä pullanteon alkuvaiheessa keitetään kiisseli ja tämän kiisselin ympärille aletaan alustamaan pullataikinaa. Tässä alla kuva menetelmällä tehdyistä voisilmäpullista ja resepti löytyy täältä.

Resepti on kananmunaton ja sen voi tehdä margariinilla ja vedellä, joten siitä saa sekä maidottoman, että vegaanin. En myöskään käytä tässä menetelmässä psylliumia.

Voit jättää reseptistä pois voisilmän ja saat aikaan sopivan pullan laskiaispullaa varten. Anna pullan jäähtyä, ennen kuin alat sitä leikkaamaan.

21755148_10210293138107990_958475736_o

Saman tyylisellä taikinan kiisselöintimenetelmällä olen tehnyt myös pizzaa ja sekin tuntuu onnistuvan uudestaan ja uudestaan. Tällä kertaa tein todella ohuen pizzapohjan ja kohotin sitä vain kaksi tuntia.  Tässä kuva pizzasta, jonka tein jokunen aikaa sitten.

pizza 2.0 valmiina nautittavaksi

Tuosta yllä olevasta kuvasta huomaa, että jos vain jaksaa kohottaa pohjaa viisi tuntia saa reunoista muhkeammat. Tänään en malttanut ja reunat jäivät matalammaksi.

Pizza.jpg

Mutta maku oli aivan yhtä hyvä. Koska tein pohjasta ohuemman, oli se myös rapeampi.

LUONTAISESTI GLUTEENITON PIZZAPOHJA RESEPTI LÖYTYY TÄÄLTÄ. 

TÄÄLTÄ LÖYDÄT RESEPTIN, MITEN TEET LUONTAISESTI GLUTEENITTOMAN IHANAN PEHMEÄN PULLAN, JOTA VOIT KÄYTTÄÄ LASKIAISPULLAAN.

Tekijänoikeuslain nojalla toivon, että kunnioitat reseptikeksintöjäni, kuviani ja tekstejäni, joiden suunnitteluun ja toteutukseen on kulunut valtavasti aikaa sekä taloudellisia resursseja. Reseptit, kuvat, tekstit ja videot ovat omaisuuttani, joten ethän kopioi niitä ilman lupaani.

 

 

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s