LUONTAISESTI GLUTEENITON LEHTITAIKINARESEPTI HUKASSA!

on

Luontaisesti gluteenittoman, maidottoman ja munattoman leivonnaisen suunnittelu on useasti haasteellista. Onnistuessa ei ilolla ole rajoja.

Tein syksyllä uudenlaisen pullakokeiluni päätteeksi kokeilun lehtitaikinasta ja siitä tuli monen perheenjäsenemme mielestä parempaa kuin perinteinen vehnäjauhoista tehty lehtitaikina.

lehtitaikina

Laitoin kuvan RuokaRajoitteiset ryhmäämme ja se saikin kovasti kiinnostusta aikaan. Tajusin samalla, että on tullut kehitettyä tuote, joka olisi aika hitti tulevaan kirjaamme, jota olemme Päivi kanssa kirjoittamassa. Päivi kirjoittaa blogia nimeltä Suklaatikki ja olemme tavanneet RuokaRajoitteisten kautta.  Suosittelen piipahtamaan hänen sivuillaan, sillä siellä on monta todella hienoa reseptiä, kuten maidoton höylättävä juusto.

Olin ajatellut, että laitan lehtitaikinareseptin kirjaamme ja tänä aamuna lähdin sitten etsimään syksyllä tekemääni reseptiä. No sitäpä ei löytynytkään. On muuton rytäkässä mennyt hukkaan. Hetki tuli henkeä haukottua ja ajateltua, että voihan rähmä. Joudun  miettimään koko reseptin uudestaan ja tekemään kokeilut. Mieli teki jo joulutorttuja!

joulutorttu1

joulutorttu2

Kuten olet ehkä jo huomannut hoksasin, että minullahan on kuvia lehtitaikinasta ja lähdin jäljittämään kännykkäkamerani kuva-albumeita. Onni onnettomuudessa oli, että sieltä löytyi kuvat koko prosessista. Olin lisäksi ottanut videonpätkiä useasta tekovaiheesta. Päivä oli pelastettu!

MUTTA joudun silti miettimään minkä määrän mitäkin raaka-ainetta olen laittanut taikinaan. Eli takaisin reseptiä miettimään. Toivon nyt tätä kirjoittaessani, että muistin oikein, tai että tästä tulee loistava resepti, vaikkakin poikkeaa siitä alkuperäisestä jonkun gramman sinne tänne. Luulen kuitenkin muistavani kaikki raaka-aineet.

Tässä vielä yksi kuva siitä onnistuneesta lehtitaikinasta, jolla tein lihapiirakoita ja nyt jännitetään miten minulle käy uuden taikinan kanssa. Tulen tekemään kokeiluja lähipäivinä ja jos onnistaa, niin resepti ilmestyy tänne blogiini.

lihapiirakka lehtitaikinasta

Totean tähän lopuksi, että rapatessa roiskuu ja tekevälle sattuu!

Osallistun mielelläni kanssasi keskusteluun, joten älä epäröi jättää viestiä.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s