Tätä reseptiä mietin viikon verran. Fiude tuli kylään ja kerroin hänelle halustani tehdä kurkkukeittoa. Ennen kun kerkesin sanoa böö, oli hän jo kuorinut ja pilkkonut kurkut ja ladannut ne tehosekoittajaan. Mitä tässä minäkään jaarittelen enempää, vaan annan tämän raikkaan kesäisen keiton ohjeen testattavaksi.
KESÄINEN KYLMÄNÄ TARJOTTAVA KURKKUKEITTO
- Resepti: Fiialiisa Kemppainen
- Noin 6 – 8 annosta
Näitä raaka-aineita tarvitset:
- 6 avomaakurkkua
- puolikas tuorekurkku
- nippu tuoretta basilikaa
- nippu tuoretta ruohosipulia
- suolaa maun mukaan
- noin 4 dl kylmää vettä
- 2.5 dl kermaviiliä
- 1 iso kypsä avokado
- sokeria noin 1 rkl
Valmistusohje:
- Kuori ja viipaloi kurkut tehosekoittajaan.
- Lisää joukkoon basilika ja ruohosipuli.
- Kaada sekaan vesi ja surruuttele hetki, jotta ainekset sekoittuvat hyvin keskenään.
- Lisää muut ainekset ja surruuttele lisää, jotta saat aikaan tasaisen keiton.
- Tarjoile heti haluamiesi lisukkeiden kera tai säilytä jääkaapissa. Keitto on hyvää vielä seuraavanakin päivänä jääkaapista otettuna.
Kuvia matkan varrelta: